Kuracia krupicová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64301x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kosti z kurčaťa |
3 l | voda |
3 - 4 lyžíc | hrubá krupica |
1 miska | mrazený hrášok s mrkvou |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
polievkové korenie | |
podľa potreby: | |
pažítka |
Postup prípravy receptu
Kosti z kurčaťa so zvyškami mäsa (napríklad z pŕs - motýlikov, alebo aj kuracie krky) uvaríme v osolenej vode domäkka, najlepšie v "tlakového hrnca?. Uvarený vývar scedíme, zvyšky mäsa z kostí obere a nakrájame do vývaru. Do vývaru pridáme mrazený hrášok s mrkvou a varíme na miernom ohni asi 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Potom do vývaru so zeleninou, za stáleho miešania, nasypeme krupicu a povaríme asi 3 minúty. Krúpy nadobudne a vývar zahustí. Nakoniec do polievky rozklepneme vajíčka, premiešame a krátko varíme, kým sa vajcia nezrazí. Kuracie krupicovú polievku okoreníme, môžeme dochutiť aj tekutým polievkovým korením. Do každej porcie polievky nasypeme nasekanú zelenú pažítku.