Kuracia gulášová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68705x
Recept na netradičné gulášovou polievku z kuracích stehenných rezkov so šampiňónmi. Podávame s chlebom alebo ešte lepšie s cesnakovými hrianka.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
petželka | |
500 ml | hydinový vývar |
100 g | šampiňóny |
1 ks | cibule veľká |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
6 strúčikov | cesnak |
1 štipka | korenie |
4 ks | kuracie stehná vykostené |
3 lyžice | sadlo |
2 lyžice | paprika sladká mletá |
2 dl | víno biele |
1 štipka | soľ |
podľa chuti: | |
čili paprika mletá | |
majorana |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehenné rezne umyjeme a nakrájame na kocky. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Očistené strúčiky cesnaku prelisujeme. V hrnci rozpustíme masť na ktorom orestujeme cibuľu, vhodíme mäso a za stáleho miešania na miernom ohni opekáme. Pridáme šampiňóny. Vmiešame červenú sladkú papriku, cesnak, chilli papriku a ešte chvíľku restuje. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Teraz pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 dl vína a pol litra hydinového vývaru. Povaríme asi 5 minút a dochutíme soľou, korením a podľa obľúbenosti majoránkou. Zdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.