Kuracia čína od mamičky
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66984x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie mäso |
1 list | pór |
1 hrsť | arašidy |
1 ks | cibula |
marináda: | |
2 lyžice | worchester |
2 lyžice | sójová omáčka |
1 lyžica | mletá paprika sladká |
1 lyžica | zemiakový škrob |
4 lyžice | olivový olej |
1 ks | vajcia |
príloha: | |
1 hrnek | ryže |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na rezance, pridáme soľ podľa chuti. Osolenej mäso vložíme do misky. Pridáme vajíčko, karí, mletú sladkú papriku, sojovku, worchester, zemiakový škrob. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a prikryjeme misku tanierom a vložíme do chladničky. Necháme odležať jeden deň. Uvaríme ryžu as polovicou nakrájanej cibule necháme zapiecť v rúre. Medzi tým ľahko opražíme druhú polku cibuľky na kvapke oleja do ružova. Po cibuľke pridáme kuracie marinované mäso. Až mäso zbelie pridáme nakrájaný pór. Až mäso chytí béžovohnědou farbu pridáme arašidy alebo mandle a na menšie teplotu necháme arašidy nasať chuť mäsa. Hotové môžeme podávať s uhorkou.