Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracia cesnačka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7580x
Kuracia cesnačka

Jednoduchá polievka, ktorá vás určite postaví na nohy.

vytlačiť recept Kuracia cesnačka
recept Kuracia cesnačka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks včerajšej žemľa
soľ
2 lyžice voda na základ
1 ks malá cibuľa
1 lyžička sušený cesnak
1 lyžica olej
1 lyžička vegeta (Podravka)
750 ml voda
1 ks kurací rezeň
2 strúčiky cesnak

Postup prípravy receptu

Vodu zmiešame s olejom aj nadrobno nasekanou cibuľou av hrnci uvedieme do varu. Kuracie rezeň nakrájame na kocky, zmiešame s lyžičkou soli aj sušeným cesnakom a pridáme do vriacej zmesi. Mäso zasypeme Podravku a za stáleho miešania opečieme. Potom do hrnca prilejeme vodu, uvedieme do varu a varíme asi 5 - 10 minút do zmäknutia mäsa. Podľa chuti prisolíme. Cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do polievky. Kuracie česnečku premiešame, prikryjeme pokrievkou a ihneď odstavíme. Žemle nakrájame na kocky a opečieme dozlata a chrumkava na ľahko olejom vymastenej panvici. Kocky žemle rozdelíme do misiek (na taniere) a zalejeme kuracie cesnakovou polievkou. Recept je pre 2 dospelých a 1 dieťa

Komentáre k receptu Kuracia cesnačka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty