Kuracia cesnačka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 7580x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | včerajšej žemľa |
soľ | |
2 lyžice | voda na základ |
1 ks | malá cibuľa |
1 lyžička | sušený cesnak |
1 lyžica | olej |
1 lyžička | vegeta (Podravka) |
750 ml | voda |
1 ks | kurací rezeň |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Vodu zmiešame s olejom aj nadrobno nasekanou cibuľou av hrnci uvedieme do varu. Kuracie rezeň nakrájame na kocky, zmiešame s lyžičkou soli aj sušeným cesnakom a pridáme do vriacej zmesi. Mäso zasypeme Podravku a za stáleho miešania opečieme. Potom do hrnca prilejeme vodu, uvedieme do varu a varíme asi 5 - 10 minút do zmäknutia mäsa. Podľa chuti prisolíme. Cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do polievky. Kuracie česnečku premiešame, prikryjeme pokrievkou a ihneď odstavíme. Žemle nakrájame na kocky a opečieme dozlata a chrumkava na ľahko olejom vymastenej panvici. Kocky žemle rozdelíme do misiek (na taniere) a zalejeme kuracie cesnakovou polievkou. Recept je pre 2 dospelých a 1 dieťa