Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací zapečený rezeň so zemiakmi a čerstvými paradajkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22831x
Kurací zapečený rezeň so zemiakmi a čerstvými paradajkami

Výborný obed pre celú rodinu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kurací zapečený rezeň so zemiakmi a čerstvými paradajkami
recept Kurací zapečený rezeň so zemiakmi a čerstvými paradajkami
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 kelímkov smotana
1 lyžička olej
4 ks kurací rezeň
1 kg zemiaky
3 - 4 ks paradajka

podľa chuti:

korenie
mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Najprv očistíme zemiaky a potom ich nakrájame na stredne hrubá kolieska - asi 2 cm. Kuracie mäso, najlepšie kuracie rezne, umyjeme studenou vodou, naklepeme, osolíme, okoreníme a prípadne trochu okoreníme podľa chuti. Pripravíme si zapekacie misu, ktorú jemne vymažeme olejom. Keď máme všetko nachystané, tak do pripravenej misy prekladáme striedavo zemiaky s kuracím mäsom a všetko opakujeme, kým všetky ingrediencie nenaložíme do misy. Nakoniec všetko zalejeme smotanou, najlepšie na šľahanie. Úplne na záver nakrájame čerstvé paradajky a položíme ich na povrch. Pokrm pečieme približne hodinu až 1,5 hodiny v vopred predhriatej rúre na 170 - 180 ° C, týka sa teplovzdušnej rúry. Kuracie zapečené s zemiaky a čerstvými paradajkami ihneď podávame. Ingrediencie sú uvedené približne, v akej miere robia tento pokrm ja u nás doma. Počet zemiakov a odrezkov samozrejme prispôsobte veľkosti vašej zapekacej misy.

Komentáre k receptu Kurací zapečený rezeň so zemiakmi a čerstvými paradajkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty