Kurací vývar so zemiakovými knedličkami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 57195x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 guličiek | celý čierne korenie |
1/2 ks | kurča |
1 ks | menšie pór |
1 ks | cibula |
1 kocka | slepačia bujón |
4 guličky | nové korenie |
150 g | zeler |
2 strúčiky | cesnak |
cesto: | |
1 ks | vajcia |
80 g | hrubá múka |
250 g | zemiaky |
50 g | maslo |
1 ks | žĺtok |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Pór očistíme a nakrájame na kocky. Jeden stonka zeleru umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Polovičky kuraťa umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme korenie, cibuľu, cesnak a varíme domäkka. Vývar scedíme a kurča oberte. Mäso nakrájame na kúsky. Vývar opäť privedieme k varu a podľa potreby pridáme kocku bujónu. Vsypeme nakrájaný zeler, petržlen a povaríme asi 5 minút. Cesto na knedličky. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a vychladnuté nastrúhame na jemno. Maslo, vajcia a soľ vymiešame do penista. Vmiešame zemiaky, múku a vypracujeme cesto. Z Cestíčka tvoríme menšie guličky, ktoré varíme v osolenej vode asi 8 minút. Scedíme a vložíme do vývaru. Na taniere rozdelíme mäso a prelejeme kuracím vývarom s zemiakovými knedličkami. Kurací vývar s zemiakovými knedličkami ozdobíme pred podávaním bylinkami.