Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací vývar s pikantnými haluškami

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 125154x
Kurací vývar s pikantnými haluškami

Polievka vhodná na sviatočný stôl.

vytlačiť recept Kurací vývar s pikantnými haluškami
recept Kurací vývar s pikantnými haluškami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice polohrubá múka
1 ks žĺtok
1 lyžička sekané sušené paradajky
1 zväzok pažítka
1/2 ks zeler
1 lyžica maslo
1 ks Mrkva
1 lyžica sekané bylinky (ligurček, trebuľku)
1/2 ks kel
1/4 ks kurča

na ozdobu:

sekané čerstvé bylinky

podľa chuti:

soľ
vegeta

Postup prípravy receptu

Štvrtku kurčaťa dáme do studenej vody a asi 45 minút varíme. Necháme vychladnúť a oder z kostí. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobno. Vo väčšom hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú zeleninu a zalejeme vývarom z kuracieho mäsa. Necháme variť asi 12 minút a dochutíme vegetu a soľou. Polovicu kuracieho mäsa usekáme na jemno, zvyšné vrátime späť do polievky. Mleté mäso dáme do misky, pridáme žĺtok, jemne posekané bylinky, sušené paradajky a múku. Osolíme, premiešame na vláčne cestíčko a lyžičkami tvarujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a zavaríme 5 minút. Potom je rýchlo schladíte studenou vodou. Nocku vložíme do vývaru, v ktorom je prehrejeme a polievku pred podávaním zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáre k receptu Kurací vývar s pikantnými haluškami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty