Kurací vývar s pikantnými haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 126348x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | sekané bylinky (ligurček, trebuľku) |
1/2 ks | kel |
1/4 ks | kurča |
3 lyžice | polohrubá múka |
1 ks | žĺtok |
1 lyžička | sekané sušené paradajky |
1 zväzok | pažítka |
1/2 ks | zeler |
1 lyžica | maslo |
1 ks | Mrkva |
na ozdobu: | |
sekané čerstvé bylinky | |
podľa chuti: | |
soľ | |
vegeta |
Postup prípravy receptu
Štvrtku kurčaťa dáme do studenej vody a asi 45 minút varíme. Necháme vychladnúť a oder z kostí. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobno. Vo väčšom hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú zeleninu a zalejeme vývarom z kuracieho mäsa. Necháme variť asi 12 minút a dochutíme vegetu a soľou. Polovicu kuracieho mäsa usekáme na jemno, zvyšné vrátime späť do polievky. Mleté mäso dáme do misky, pridáme žĺtok, jemne posekané bylinky, sušené paradajky a múku. Osolíme, premiešame na vláčne cestíčko a lyžičkami tvarujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody a zavaríme 5 minút. Potom je rýchlo schladíte studenou vodou. Nocku vložíme do vývaru, v ktorom je prehrejeme a polievku pred podávaním zdobíme čerstvými bylinkami.