Kurací špíz v trojobale
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 18678x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | sójová omáčka |
mleté čierne korenie | |
150 g | eidam vcelku (45%) |
soľ | |
1 ks | kuracie rezeň |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
vajcia | |
hladká múka | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Kuracie rezeň umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (asi 1,5 x 2 cm). Mäso osolíme, okoreníme a zalejeme sójovou omáčkou (stačí máličko). Syr nakrájame na rovnako veľké kocky ako mäso. Špajle rozpolíme a napichujeme. Najskôr mäso, potom kocku syra, opäť mäso, atď Oba konca zakončujete mäsom. Na menšie špízy stačí prestriedať štyrikrát. Z tohto množstva si tak pripravíme 4 menšie špízy. Kuracie špíz obalíme dvakrát v trojobale - múka, rozšľahané (osolenej a opepřené) vajcia, strúhanka. A už len vyprážame vo väčšom množstve oleja, nie moc sprudka, aby sa nepripálila. Aby mäso bolo dobre prepečené, potrebujeme trochu dlhšiu dobu (10 - 12 minút). Kuracie špíz v trojobale podávame ako chuťovku alebo hlavný chod najlepšie so zemiakovou kašou.