Kurací špíz s jablkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 4086x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olej na opečenie |
2 ks | jablko |
mleté biele korenie | |
200 ml | jablčná šťava |
soľ | |
4 ks | kuracie prsia |
200 g | anglická slanina |
3 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Jablká (golden, Jonagold) rozštvrtíme, odstránime jadier a nakrájame na kocky (rovnakej veľkosti ako mäso). Plátkový slaninu zviniete do ruliček. Na ihly (špajle) striedavo napichujeme kuracie mäso, slaninu a jablká. Špízy opečieme na rozohriatom oleji (vo vyššej teflónovej panvici) zo všetkých strán. Potom je podlejeme jablkovou šťavou, zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút domäkka. Vhodnou prílohou ku kuracím špízům s jablkami sú varené zemiaky posypané pažítkou.