Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací šípkový steak

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68681x
Kurací šípkový steak

Nezúfajte, ak nemáte nablízku šípkový ker. Na steak môžete použiť aj sušené šípky drvené.

vytlačiť recept Kurací šípkový steak
recept Kurací šípkový steak
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie rezeň
80 g maslo

marináda:

1/2 lyžičky mletý zázvor
100 ml olivový olej
1/2 ks citrón
1 štipka chilli korenie
10 guličiek farebný korenie
5 guličiek čierne korenie
2 hrste čerstvé šípky

na ozdobu:

zelená petržlenová vňať
zelenina

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

3 lyžice olej na vyprážanie

príloha:

ryže

Postup prípravy receptu

Príprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme "Bubák" a stopiek, nožom je rozpolíme a vyberieme z nich jadierka. Potom je prepláchneme, aby sme ich zbavili chĺpkov z jadierok a necháme odkvapkať. Vložíme do nádoby, zalejeme 100 ml olivového oleja a tyčovým mixérom je rozdrvíme takmer na kašu. Tú premiešame s chilli a zázvorom. Guľôčky čierneho a farebného korenia čerstvo pomelieme v mlynčeku na korenie a zamiešame do marinády. Ak použijeme namiesto čerstvých šípok sušené, tak je tiež pomelie mlynčeku. Prsné kuracie rezne zľahka naklepeme, potrieme Šípkovú marinádou z oboch strán a každý plátok ešte pokvapkáme šťavou z citróna. Mäso naložené v marináde necháme aspoň 1 hodinu odležať. Kuracie plátky smažíme sprudka na rozohriatom oleji po oboch stranách. Pred koncom smaženie necháme pod mäsom rozpustiť kúsok masla. Podľa chuti osolíme. Kuracie šípkový steak podávame s uvarenou ryžou, zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Kurací šípkový steak (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty