Kurací šípkový steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68681x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie rezeň |
80 g | maslo |
marináda: | |
1/2 lyžičky | mletý zázvor |
100 ml | olivový olej |
1/2 ks | citrón |
1 štipka | chilli korenie |
10 guličiek | farebný korenie |
5 guličiek | čierne korenie |
2 hrste | čerstvé šípky |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
zelenina | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
3 lyžice | olej na vyprážanie |
príloha: | |
ryže |
Postup prípravy receptu
Príprava marinády: Čerstvé šípky zbavíme "Bubák" a stopiek, nožom je rozpolíme a vyberieme z nich jadierka. Potom je prepláchneme, aby sme ich zbavili chĺpkov z jadierok a necháme odkvapkať. Vložíme do nádoby, zalejeme 100 ml olivového oleja a tyčovým mixérom je rozdrvíme takmer na kašu. Tú premiešame s chilli a zázvorom. Guľôčky čierneho a farebného korenia čerstvo pomelieme v mlynčeku na korenie a zamiešame do marinády. Ak použijeme namiesto čerstvých šípok sušené, tak je tiež pomelie mlynčeku. Prsné kuracie rezne zľahka naklepeme, potrieme Šípkovú marinádou z oboch strán a každý plátok ešte pokvapkáme šťavou z citróna. Mäso naložené v marináde necháme aspoň 1 hodinu odležať. Kuracie plátky smažíme sprudka na rozohriatom oleji po oboch stranách. Pred koncom smaženie necháme pod mäsom rozpustiť kúsok masla. Podľa chuti osolíme. Kuracie šípkový steak podávame s uvarenou ryžou, zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou a čerstvou zeleninou.