Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací rezeň v cornflakes

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28880x
Kurací rezeň v cornflakes

Vyprážané kuracie mäso obaľované v cestíčku a lupienkoch cornflakes.

vytlačiť recept Kurací rezeň v cornflakes
recept Kurací rezeň v cornflakes sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
2 plátky kuracie prsia
mleté biele korenie

cestíčko:

50 g hladká múka
1 ks vajcia
soľ
1 dl mlieko

marináda:

drvené čili
2 - 3 lyžíc biely jogurt

na obalenie:

cornflakes

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, naklepeme na tenký plát a po oboch stranách posypeme soľou a mletým bielym korením. Potrieme jogurtom zmiešaným s vločkami chilli. Kuracie rezne necháme marinovať aspoň 2 hodiny, lepšie potom cez noc. Pripravíme si cestíčko, ktoré vymiešame z 1 vajce, hladkej múky a mlieka. Podľa chuti posolíme. Cornflakes trochu podrtíme. Kuracie plátky obalíme v cestíčku a potom v cornflakes, ktoré do mäsa zatlačíme. Kuracie rezne v cornaflakes ihneď vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Je lepšie použiť fritovací hrniec, lupienky sa rýchlo pripaľujú. Stačí smažiť len pár minút. Kuracie rezeň v cornflakes podávame so zemiakmi, hranolky alebo len pečivom. Na tanieri zdobíme čerstvou zeleninou a dochucujeme omáčkami (tatárskou, chilli, ďábelkskou, syrovou apod).

Komentáre k receptu Kurací rezeň v cornflakes (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty