Kurací rezeň v cornflakes
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 31136x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | kuracie prsia |
mleté biele korenie | |
soľ | |
cestíčko: | |
1 ks | vajcia |
soľ | |
1 dl | mlieko |
50 g | hladká múka |
marináda: | |
2 - 3 lyžíc | biely jogurt |
drvené čili | |
na obalenie: | |
cornflakes | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme na tenký plát a po oboch stranách posypeme soľou a mletým bielym korením. Potrieme jogurtom zmiešaným s vločkami chilli. Kuracie rezne necháme marinovať aspoň 2 hodiny, lepšie potom cez noc. Pripravíme si cestíčko, ktoré vymiešame z 1 vajce, hladkej múky a mlieka. Podľa chuti posolíme. Cornflakes trochu podrtíme. Kuracie plátky obalíme v cestíčku a potom v cornflakes, ktoré do mäsa zatlačíme. Kuracie rezne v cornaflakes ihneď vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Je lepšie použiť fritovací hrniec, lupienky sa rýchlo pripaľujú. Stačí smažiť len pár minút. Kuracie rezeň v cornflakes podávame so zemiakmi, hranolky alebo len pečivom. Na tanieri zdobíme čerstvou zeleninou a dochucujeme omáčkami (tatárskou, chilli, ďábelkskou, syrovou apod).