Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací rezeň s zelerovou vňaťou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22873x
Kurací rezeň s zelerovou vňaťou

Vopred naložený a potom obaľovaný kurací rezeň v trojobale, tentoraz ale vynecháme múku.

vytlačiť recept Kurací rezeň s zelerovou vňaťou
recept Kurací rezeň s zelerovou vňaťou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plátok väčšie kuracie rezeň
soľ
čerstvá zelerová vňať
pepřový korenie na steak
kyslá smotana

na obalenie:

strúhanka
vajcia

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Kurací rezeň umyjeme, zbavíme tučnejších častí a rozklepat. Posolíme az oboch strán zatlačíme pepřový korenie na steak (používam ho na akékoľvek mäso, nielen hovädzie). Pomažte kyslou smotanou (nie light) a na ňu zatlačíme najemno nakrájanú zelerovú vňať. Necháme odležať minimálne 2 - 3 hodiny. Potom rezeň trochu utrieme zo smotany, keď jej použijeme príliš a nevsákne sa, obalíme v strúhanke, vajcami a znovu v strúhanke. Rozšľahané vajcia vopred trochu okoreníme. Na panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a rezeň po oboch stranách dozlata osmažíme. Dodatkom ku kuraciemu rezňa so zelerom môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob a samozrejme nesmie chýbať tatárska alebo diabolská omáčka. Recept je uvedený na 1 porciu.

Komentáre k receptu Kurací rezeň s zelerovou vňaťou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty