Kurací rezeň s cesnakom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 11437x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 štipky | mleté čierne korenie |
4 strúčiky | cesnak |
150 g | strúhanka |
4 lyžičky | provensálske korenie |
4 ks | kuracie stehenné rezeň |
2 ks | vajcia |
150 g | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Stehennej kuracie rezne umyjeme a necháme odkvapkať. Mäso posypeme provensálskym korením, potrieme prelisovaným cesnakom a okoreníme. Porcie obalíme v hladkej múke, v strúhanke (rukách strúhanku pritlačíme) a nakoniec ich namáčame v rozšľahanom vajíčku. Okamžite je vkladáme na rozohriaty olej a smažíme dozlata z jednej strany, potom otočíme a panva prikryjeme pokrievkou. Necháme rezne chvíľu dopékat. Vyprážané kuracie rezne s cesnakom podávame s varenými zemiakmi, čerstvou zeleninou a dressingom podľa chuti.