Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací plátok v cornflakes

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27287x
Kurací plátok v cornflakes

Veľmi jednoduchá príprava kuracieho mäsa, napriek tomu skvele chutnajícího.

vytlačiť recept Kurací plátok v cornflakes
recept Kurací plátok v cornflakes
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 paličky údenina Herkules
4 lyžičky dijonská horčica
1 ks cibula
5 dkg syr Gouda
4 ks kuracie prsia
4 lyžičky pesto alla Genovesse
200 ml smotana na šľahanie
4 - 6 hrstí cornflakes
4 lyžice olivový olej

na obalenie:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby sa dala roztvoriť. Časť vnútornej strany potrieme dijonskej horčice a časť pestom alla Genovesse. Na jednu polovicu potom položíme koliesko údeniny Herkules, kúsok cibule a prúžok syra Gouda. Plátok uzavrieme - spíchneme kraj špáradlom. Obalíme ich v hladkej múke. V mikroténovom sáčku si pomocou valčeka rozdrvíme lupienky cornflakes. Vložíme do vrecka pripravené plnené plátky a dobre obalíme drvenými lupienky, pomôžeme si pritlačením v dlani. Obalené plnené plátky smažíme dozlata na panvici s nelepivým dnom na olivovom oleji, po otočení mäsa prikryjeme na chvíľu pokrievkou. Mäso vyberieme a do výpeku vlejeme smotanu na šľahanie. Prehrejeme a vzniknutú omáčkou podlievame servírované mäso. Kuracie plátky v cornflakes podávame s varenými zemiakmi, dopĺňame dressingom podľa chuti.

Komentáre k receptu Kurací plátok v cornflakes (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty