Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65572x
Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami

Odporúčam vám vyskúšať kuracie mäso s vôňou byliniek a kyslastou chuťou sušených paradajok.

vytlačiť recept Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami
recept Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 - 6 plátkov kuracie rezeň
3 strúčiky cesnak
1 sklenka sušené paradajky v oleji
1 snítka tymián
1 hrsť lístky bazalky
1 snítka rozmarín

podľa chuti:

mletý korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Použiť ale môžeme aj byliny sušené. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou a premiešame s dvoma lyžicami oleja z nakladaných paradajok, alebo čistého olivového oleja. Mäso zľahka naklepeme, potrieme olejom s cesnakom a obalíme v nasekaných bylinkách. Necháme aspoň hodinu v chlade odležať. Mäso usmažíme na rozohriatom oleji z oboch stran.Ke konci vyprážanie, keď je mäso takmer mäkké a zlatisté, pridáme do panvice aj sušené paradajky a trochu oleja, v ktorom bola paradajky naložené. Už len krátko prehrievajú, aby sa paradajky moc nescvrkla. Okoreníme a prisolíme podľa chuti. Kuracie plátok v bylinkách so sušenými paradajkami podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Zdobíme čerstvou zeleninou. Pozn: Sušené paradajky v oleji pripravíme podľa receptu Sušené paradajky v oleji, alebo zakúpime v supermarkete.

Komentáre k receptu Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami (1 komentár)

  • Laďo 25.October 2015 09:25

    Super jedlo,ľahké a chutné, k nemu ešte dva deci bieleho vínka a nemá to chybu!!!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty