Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65572x
Odporúčam vám vyskúšať kuracie mäso s vôňou byliniek a kyslastou chuťou sušených paradajok.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 - 6 plátkov | kuracie rezeň |
3 strúčiky | cesnak |
1 sklenka | sušené paradajky v oleji |
1 snítka | tymián |
1 hrsť | lístky bazalky |
1 snítka | rozmarín |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Použiť ale môžeme aj byliny sušené. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou a premiešame s dvoma lyžicami oleja z nakladaných paradajok, alebo čistého olivového oleja. Mäso zľahka naklepeme, potrieme olejom s cesnakom a obalíme v nasekaných bylinkách. Necháme aspoň hodinu v chlade odležať. Mäso usmažíme na rozohriatom oleji z oboch stran.Ke konci vyprážanie, keď je mäso takmer mäkké a zlatisté, pridáme do panvice aj sušené paradajky a trochu oleja, v ktorom bola paradajky naložené. Už len krátko prehrievajú, aby sa paradajky moc nescvrkla. Okoreníme a prisolíme podľa chuti. Kuracie plátok v bylinkách so sušenými paradajkami podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Zdobíme čerstvou zeleninou. Pozn: Sušené paradajky v oleji pripravíme podľa receptu Sušené paradajky v oleji, alebo zakúpime v supermarkete.
Komentáre k receptu Kurací plátok v bylinkách so sušenými paradajkami (1 komentár)
-
Laďo
25.October 2015 09:25
Super jedlo,ľahké a chutné, k nemu ešte dva deci bieleho vínka a nemá to chybu!!!