Kurací plátok so syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 89785x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
1 plechovka | sterilizované šampiňóny |
4 plátky | tvrdý syr |
4 plátky | šunka |
podľa chuti: | |
soľ | |
grilovacie korenie | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a jemne naklepeme paličkou na mäso. Osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Na panvicu si dáme rozpáliť olej a každý plátok mäsa opečieme z oboch strán. Potom zakryjeme pokrievkou a opekáme, kým nie je mäso mäkké (stačí 15 minút). Mäso vyberieme na tanier, na každý plátok navrstvíme šampiňóny, plátok šunky a nakoniec dáme plátok tvrdého syra. Potom vložíme do mikrovlnnej rúry a ohrejeme (stačí 1 - 2 minúty). Takto pripravené mäso servírujeme na taniere a podávame so zeleninovou oblohou. Ako príloha sú vhodné hranolky alebo americké zemiaky.