Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací plátok so slaninou a fazuľkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23839x
Kurací plátok so slaninou a fazuľkami

Kuracie mäso s fazuľkami vyzerá a chutí skvele. Jeho príprava nie je vôbec zložitá.

vytlačiť recept Kurací plátok so slaninou a fazuľkami
recept Kurací plátok so slaninou a fazuľkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky kuracie rezeň
400 g čerstvé fazuľové struky
4 plátky anglická slanina
6 strúčikov cesnak
1 lyžička papriková vegeta
4 plátky Gouda

omáčka:

2 - 3 lyžičiek feferonová pasta alebo chilli omáčka
2 - 3 lyžičiek sójová omáčka
2 lyžičky solamyl
150 - 200 ml studená voda
1 lyžička cukor

podľa potreby:

olej
soľ

Postup prípravy receptu

Fazuľové struky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a uschnúť. Konce strukov odkrojíme. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. V hrnčeku rozmiešame solamyl so studenou vodou, chilli omáčkou, cukrom a sójovou omáčkou. Fazuľa struky smažíme sprudka na rozpálenom oleji, smažíme je "chrumkava?. Ku koncu vyprážanie pridáme aj cesnak pokrájaný na plátky. Necháme ho krátko osmažiť a potom k fazolkám prilejeme pripravenú omáčku zo solamylu a chilli. Miešame a prehrievajú, do zhustnutia omáčky. Podľa chuti prisolíme. Kuracie prsia zľahka naklepeme, okoreníme az oboch strán osmažíme dozlatista. Z omáčky vyberieme niekoľko fazuľových strukov (na každý plátok mäsa asi 4). Struky zabalíme do anglickej slaniny, položíme na kuracie mäso a prekryjeme plátkom syra. Mäso potom ešte chvíľu na panvici prehrievajú, kým sa syr neroztaví. Kuracie plátky s fazuľkami podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolkami. Prílohu prekryjeme osmaženými fazuľkami s chilli omáčkou.

Komentáre k receptu Kurací plátok so slaninou a fazuľkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty