Kurací plátok so slaninou a fazuľkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23839x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie rezeň |
400 g | čerstvé fazuľové struky |
4 plátky | anglická slanina |
6 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | papriková vegeta |
4 plátky | Gouda |
omáčka: | |
2 - 3 lyžičiek | feferonová pasta alebo chilli omáčka |
2 - 3 lyžičiek | sójová omáčka |
2 lyžičky | solamyl |
150 - 200 ml | studená voda |
1 lyžička | cukor |
podľa potreby: | |
olej | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Fazuľové struky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a uschnúť. Konce strukov odkrojíme. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. V hrnčeku rozmiešame solamyl so studenou vodou, chilli omáčkou, cukrom a sójovou omáčkou. Fazuľa struky smažíme sprudka na rozpálenom oleji, smažíme je "chrumkava?. Ku koncu vyprážanie pridáme aj cesnak pokrájaný na plátky. Necháme ho krátko osmažiť a potom k fazolkám prilejeme pripravenú omáčku zo solamylu a chilli. Miešame a prehrievajú, do zhustnutia omáčky. Podľa chuti prisolíme. Kuracie prsia zľahka naklepeme, okoreníme az oboch strán osmažíme dozlatista. Z omáčky vyberieme niekoľko fazuľových strukov (na každý plátok mäsa asi 4). Struky zabalíme do anglickej slaniny, položíme na kuracie mäso a prekryjeme plátkom syra. Mäso potom ešte chvíľu na panvici prehrievajú, kým sa syr neroztaví. Kuracie plátky s fazuľkami podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolkami. Prílohu prekryjeme osmaženými fazuľkami s chilli omáčkou.