Kurací plátok s kurkumou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 24508x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | maslo |
smotana na varenie | |
soľ | |
kurkuma | |
1 ks | kurací rezeň |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Kurací rezeň očistíme, naklepeme, posypeme soľou az oboch strán potrieme sušenú kurkumou aj prelisovaným cesnakom. Necháme stáť aspoň 2 hodiny, lepšie potom cez noc. Na nepriľnavé panvici rozpálime plátky masla a kuracie plátok opečieme dozlata. Po pár minútach prilejeme trochu smotany na varenie a prepečie. Kuracie plátok s kurkumou podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi. Podľa chuti pridáme tatarku alebo kyslú smotanu a na tanieri ozdobíme korením. Chuťovo sa hodí aj sušená petržlenová vňať.