Kurací plátok na mede s brusnicami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 74694x
Kuracie plátok, ktorý vonia po mede a vyzerá sviatočne, možno pripraviť len za pár minút.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie rezeň |
1 lyžička | rozmarín |
2 lyžice | med |
mleté čierne korenie | |
100 g | maslo |
1 hrnek | presladené sušené brusnice |
1 dl | biele víno |
soľ | |
na ozdobu: | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Mäso zľahka naklepeme a sprudka opekáme na oleji z oboch strán. Posolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom. Keď je mäso opečené dozlatista, necháme pod ním rozpustiť maslo a med. Prisypeme brusnice, podlejeme bielym vínom a krátko povaríme. Kuracie plátok na medu a brusniciach ozdobíme plátkom citróna a prelejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi. Pozn: Sušené presladené brusnice možno kúpiť v supermarketoch. Použiť môžeme aj brusnice zavárané.