Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací mešec s mandarínkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5110x
Kurací mešec s mandarínkovou omáčkou

Kuracie prsia plnená šampiňóny, mrkvou, slaninou a nivou v mandarinkový omáčke.

vytlačiť recept Kurací mešec s mandarínkovou omáčkou
recept Kurací mešec s mandarínkovou omáčkou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo
vegeta
1 kg kuracie prsia

na ozdobu:

pór

náplň:

10 dkg niva
30 mrazené alebo čerstvé šampiňóny
5 dkg GAZDOVSKÁ slanina
1 ks veľká mrkva

omáčka:

tmavá zápražka na zahustenie
sójová omáčka
MAGGI
2 lyžice kyslá smotana
1 lyžička med
1 konzerva zavárané mandarínky

poleva:

olej na opečenie

príloha:

cherry paradajka

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia naporcuje na väčšie plátky a mierne ich naklepeme. Nakrájané šampiňóny podusíme na masle a okoreníme vegetu. Na každý kuracie plátok vložíme cca polku šampiňónov, mrkvu nakrájanú na jemné prúžky, tenké plátky slaniny a prúžky nivy. Kuracie mešec uzavrieme a zopneme ihlami alebo špáradlami. Znovu posypeme Podravka. V tlakovom hrnci opečieme mešce na oleji zo všetkých strán, potom podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme druhú polku šampiňóny a mrkvy, olúpané mandarínky is trochou náleve. Okoreníme podľa chuti sójovou omáčkou a MAGGI. Kuracie mešce necháme dusiť v tlakovom hrnci cca 15 minút. Potom mešce vyberieme, do omáčky pridáme trochu nivy, kyslu smotanu, med, prípadne ešte dochutíme korením. Zahustíme tmavou zápražkou a po odstavení z platne zjemníme mandarínková omáčku plátkom masla, už nevaríme Kuracie mešce s mandarínková omáčkou podávame s varenými zemiakmi alebo vyprážanými hranolky. Ozdobíme najemno nakrájaným pórom a cherry paradajkami.

Komentáre k receptu Kurací mešec s mandarínkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty