Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací kotlík

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21594x
Kurací kotlík

Recept na hlavné jedlo z mäsa a zeleniny.

vytlačiť recept Kurací kotlík
recept Kurací kotlík
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks veľká cibuľa
2-3 ks farebná paprika
2 - 3 lyžíc plnotučná horčica
2 lyžice olej
1 konzerva sterilizované šampiňóny
2 lyžice maslo
0,25 l smotana na varenie
500 g kuracie prsia
2 ks sterilizované uhorky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme na zmesi oleja a masla (ja dávam ramu). Mäso vyberieme a na výpeku speníme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky, zliate šampiňóny (väčšie konzervu) a papriky, ktoré sme vopred očistili a zbavili semienok. Miesto paprík môžu byť aj paradajky, asi 4 kusy. K zelenine vlejeme smotanu (môže byť aj viac), chvíľku podusíme, pridáme horčicu a premiešame, vrátime mäso a necháme prehriať. Kuracie kotlík podávame samostatne alebo s chlebom alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Kurací kotlík (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty