Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kurací koláč

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65311x
Kurací koláč

Recept na masové zeleninový slaný múčnik výborný aj za studena.

vytlačiť recept Kurací koláč
recept Kurací koláč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g šampiňóny
4 ks vajcia natvrdo
soľ
1 ks kapie sterilizovaná
80 g anglická alebo Oravská slanina
1 ks veľká červená cibuľa
1 štipka korenie mleté
8 ks žemľa (deň stará)
strúhanka
1 svazeček petržlenová vňať
olej
1 plechovka hrášok sterilizovaný
750 g kuracie mäso (bez kože a kostí)
3 ks vajcia surové

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso nakrájame na malé plátky, osolíme, okoreníme a necháme odležať. Cibuľu nakrájame na jemno, orestujeme na oleji, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme asi 15 minút. Môžeme pridať aj čerstvú červenú papriku. Žemle namočíme, vyžmýkať a pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané majíčka, nadrobno nasekaná varené vajíčka, hrášok, kapiou a šampiňónová zmes. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme av prípade potreby zahustíme strúhankou. Hlbšia formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny. Na dno dáme vrstvu žemlové zmesi, na nej rozložíme mäso. Ak máme viac mäsa, môžeme vrstvenie zopakovať tak, aby vrchnú vrstvu tvorila vrstva žemlí. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 40 minút. Potom koláč odkryjeme a dopečieme. Podávame samostatné is zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Kurací koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty