Kurací koláč
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65311x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | šampiňóny |
4 ks | vajcia natvrdo |
soľ | |
1 ks | kapie sterilizovaná |
80 g | anglická alebo Oravská slanina |
1 ks | veľká červená cibuľa |
1 štipka | korenie mleté |
8 ks | žemľa (deň stará) |
strúhanka | |
1 svazeček | petržlenová vňať |
olej | |
1 plechovka | hrášok sterilizovaný |
750 g | kuracie mäso (bez kože a kostí) |
3 ks | vajcia surové |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na malé plátky, osolíme, okoreníme a necháme odležať. Cibuľu nakrájame na jemno, orestujeme na oleji, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme asi 15 minút. Môžeme pridať aj čerstvú červenú papriku. Žemle namočíme, vyžmýkať a pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané majíčka, nadrobno nasekaná varené vajíčka, hrášok, kapiou a šampiňónová zmes. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme av prípade potreby zahustíme strúhankou. Hlbšia formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny. Na dno dáme vrstvu žemlové zmesi, na nej rozložíme mäso. Ak máme viac mäsa, môžeme vrstvenie zopakovať tak, aby vrchnú vrstvu tvorila vrstva žemlí. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 40 minút. Potom koláč odkryjeme a dopečieme. Podávame samostatné is zemiakovou kašou.