Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kulajda z naložených húb

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 20632x
Kulajda z naložených húb

Obľúbená kulajda s hubami naloženýma v kyslom náleve

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Kulajda z naložených húb
recept Kulajda z naložených húb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks zemiaky
4 guličky celé nové korenie
hladká múka
3 ks vajcia
celý čierne korenie
Rasco
1 pohár nakladané huby v kyslom náleve
3 ks bobkový list
soľ
1 kelímok smotana na šľahanie

podľa chuti:

2 - 3 lyžíc kôpor

Postup prípravy receptu

Zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky spolu s domácimi naloženými hubami v kyslom náleve dáme do hrnca. Pridáme asi 1 / 2 pohára náleve. Všetko krátko orestujeme a zalejeme vriacou vodou. Pridáme soľ, drvená rasca, niekoľko guľôčok čierneho korenia, 3 bobkové listy a asi 4 guličky nového korenia. Chvíľku všetko povaríme a potom vklepneme surové vajcia, ktorá nemiešame. Len je ľahko rozmělníme, aby v polievke zostali na väčšie kúsky. Do kulajda pridáme asi dve polievkové lyžice naloženého kôpru a opäť možné is nálevom. Nakoniec kulajda z naložených húb zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou a už len krátko povaríme. Kulajda z naložených húb podávame najlepšie s čerstvým pečivom.

Komentáre k receptu Kulajda z naložených húb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty