Kulajda s hubami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 177911x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 dl | kyslá smotana |
400 g | huby |
5 ks | zemiaky |
2 - 3 lyžíc | hladká múka |
1 ks | cibula |
soľ | |
1 ks | vajcia |
1 kocka | bujón |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
mleté čierne korenie | |
kôpor |
Postup prípravy receptu
Do hrnca dáme variť asi liter vody, ktorú osolíme až keď začne vrieť. V druhom hrnci povaríme 250ml s kockou bujónu. Medzitým si ošúpeme zemiaky, umyjeme ich a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Huby utrieme vlhkou utierkou a nakrájame na kocky alebo aspon rovnaké kúsky. Do vriacej vody dáme zemiaky, rasca, cibuľu a huby. Necháme variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu, v ktorej rozmiešame múku. Do základu pridáme vývar z bujónu a všetko necháme prevariť. Nakoniec do polievky rozklepneme vajcia. Nakoniec polievku ochutíme kôprom, korením a soľou, prípadne vegetu. Hotovú polievku podávame s pečivom.