Kubánska expres torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 17560x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | želatína |
1 ks | tortový korpus |
250 ml | smotana na šľahanie |
150 - 200 g | cukor múčka |
1 ks | čokoládová poleva |
75 g | kakao |
3 - 4 ks | Banán |
Postup prípravy receptu
V cukrárni kúpime kakaový korpus, ale ja používam aj obyčajný, ktorý kúpite v každých potravinách. Na tento korpus rozprestrieme pozdĺžne nakrájané 3 - 4 banány a na ne navrstvíme krém. Krém pripravíme z 1 smotany na šľahanie, 150 - 200 g cukru múčky a tak 75 g kakaa. Smotanu privedieme k varu a prisypeme zmes kakaa a cukru a za stáleho miešania povaríme, necháme vychladiť najlepšie do druhého dňa. Druhý deň do tejto zmesi vmiešame 1 vrecúško želatíny pripravený podľa návodu na vrecku. Krém rozotrieme na banány a necháme opäť tak 2 hodiny vychladnúť, po vychladnutí polievame čokoládovou polevou a opäť radšej vychladíme. Express kubánsky tortu nakrájame a môžeme podávať.