Morčacie steaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 135409x
Veľmi chutný a podľa potreby aj slávnostný obed alebo večera! Príprava morčacích steakov nie je vôbec náročná.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | morčacie prsia |
nálev: | |
3 lyžice | grilovacie korenie Mexiko |
sójová omáčka | |
olivový olej | |
omáčka: | |
1 dl | mlieko |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia očistíme a nakrájame na porcie (hrubšie plátky). Dobre je okoreníme grilovacím korením Mexiko a pokvapkáme sójovou omáčkou. Zalejeme ich olivovým olejom a necháme v chlade odležať. Rozpálime si panvicu (bez oleja) a vložíme na ňu pripravené plátky mäsa. Prelejeme je nálevom, v ktorom bolo mäso naložené. Po krátkom orestované z jednej strany mäso otočíme a opäť opečieme. Celý proces môžeme ešte raz opakovať, necháme krátko opekať a potom z panvice vyberieme. Do výpeku pridáme trochu mlieka a premiešame. Šťavou podlievame čiastočne mäso aj prílohu. Morčacie steaky podávame s pečenými plátkami zemiakov alebo si pripravíme kroketky zo zvyšných zemiakov.