Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Morčacie steaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131737x
Morčacie steaky

Veľmi chutný a podľa potreby aj slávnostný obed alebo večera! Príprava morčacích steakov nie je vôbec náročná.

vytlačiť recept Morčacie steaky
recept Morčacie steaky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg morčacie prsia

nálev:

olivový olej
3 lyžice grilovacie korenie Mexiko
sójová omáčka

omáčka:

1 dl mlieko

Postup prípravy receptu

Morčacie prsia očistíme a nakrájame na porcie (hrubšie plátky). Dobre je okoreníme grilovacím korením Mexiko a pokvapkáme sójovou omáčkou. Zalejeme ich olivovým olejom a necháme v chlade odležať. Rozpálime si panvicu (bez oleja) a vložíme na ňu pripravené plátky mäsa. Prelejeme je nálevom, v ktorom bolo mäso naložené. Po krátkom orestované z jednej strany mäso otočíme a opäť opečieme. Celý proces môžeme ešte raz opakovať, necháme krátko opekať a potom z panvice vyberieme. Do výpeku pridáme trochu mlieka a premiešame. Šťavou podlievame čiastočne mäso aj prílohu. Morčacie steaky podávame s pečenými plátkami zemiakov alebo si pripravíme kroketky zo zvyšných zemiakov.

Komentáre k receptu Morčacie steaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty