Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krtkov kotol

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59818x
Krtkov kotol

Rýchle jedlo z mletého hovädzieho mäsa na maďarský spôsob.

vytlačiť recept Krtkov kotol
recept Krtkov kotol
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g zemiaky
3 ks stredné cibule
1 kelímok kyslá smotana
500 g mleté hovädzie mäso
500 g kyslá kapusta

podľa chuti:

mletá paprika
soľ
majorana
korenie
cesnak

podľa potreby:

sadlo
hovädzí vývar alebo voda

Postup prípravy receptu

Olúpanú cibuľu si nakrájame na kocky, zemiaky na kocky. Mäso ochutíme soľou, korením a roztretým cesnakom. V hrnci rozohrejeme masť, na ktorom cibuľu do ružova osmažíme, pridáme mäso, krátko osmažíme. Potom pridáme mletú papriku a znovu krátko osmažíme. Zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme kyslú kapustu a zemiaky. Krtkův kotol varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Dochutíme podľa chuti soľou, korením, cesnakom, majoránkou a pridáme asi pol kalíška smotany a necháme ešte chvíľu povariť. Krtkův kotol podávame s chlebom a na tanier dáme ešte lyžičku kyslej smotany pre dozdobenie.

Komentáre k receptu Krtkov kotol (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty