Krokety zo zvyšných zemiakov
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 128825x
Tiež neviete čo so zemiakmi, ktoré vám ostali od obeda? Pripravte si krokety!
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | hrubá múka |
1 - 2 ks | vajcia |
soľ | |
300 g | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Zemiaky roztlačíme, pridáme vajcia a múku. Pripravíme tak tuhšie cesto. Z cesta trhá kúsky a tvarujeme guličky (ich obalením v múke sa pri práci toľko nelepí na prsty). Pripravené guľôčky fritujete v rozpálenom oleji. Kroketky sú vhodné k mäsu, ale aj ako doplnok k dobrému vínu alebo pivu.