Krkovička troch chutí
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 127153x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
1 lyžica | mletý kmín |
1,5 lyžice | plnotučná horčica |
4 plátky | bravčová krkovička |
3 lyžice | sójová omáčka |
6 lyžíc | olej |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 220 ° C. bravčová krkovička umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z citrónov vytlačíme šťavu. Horčicu rozšľaháme s olejom, mletým kmínom, sójovou omáčkou a dvoma lyžicami citrónovej šťavy. Zmesou mäso potrieme a zakryté dáme do rúry. Asi po 15 minútach pečenia obrátime, prelejeme výpekom a dopečieme domäkka. Keď je mäso hotové, šťavu zaprášime solamylom, zalejeme troškou vody a vymiešame chutný sos, ktorým mäso na tanieri prelejeme. Ku krkovičiek troch chutí je vhodnú prílohou ryže.