Krkovička so šampiňónmi v smotanovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 151244x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 ml | smotana na šľahanie |
1 lyžička | zemiakový škrob |
250 ml | smotana na varenie |
4 ks | bravčová krkovička |
150 g | šampiňóny |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
mletý kmín |
Postup prípravy receptu
Krkovičku umyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okoreníme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na oleji prudko opečieme mäso do červena. Pridáme kúsky šampiňónov, podlejeme a prikryté dusíme asi 10 minút. Potom necháme vodu vysmahnout. Vo smotane na varenie rozmiešame škrob. Krkovičky vyberieme, vlejeme smotanu so škrobom, premiešame, zjemníme smotanou na šľahanie a prehrejeme. Na dve minúty ešte vrátime krkovička do omáčky a potom už servírujeme. Krkovička so šampiňónmi v smotanovej omáčke je najlepšie s hranolky, krokety alebo ryžou.
Komentáre k receptu Krkovička so šampiňónmi v smotanovej omáčke (1 komentár)
-
Jozef Barkol
14.April 2021 10:54
Vizera typ super idem robiť!