Krkovička podľa Petra
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 64998x
Recept na hlavné jedlo na čínsky spôsob zo zvyškov krkovička.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | bravčová krkovička |
1 ks | cibula |
1 konzerva | paradajkové pyré |
5 strúčikov | cesnak |
podľa chuti: | |
provensálske korenie | |
petržlen | |
tymián | |
sójová omáčka | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
horcica |
Postup prípravy receptu
Vezmeme zvyšky bravčové krkovička, pokrájame na prúžky a dáme do misky spolu s trochou sladkej sójovej omáčky, malú plechovkou paradajkového pyré, horčica a oleja. Pridáme korenie: soľ, korenie, tymián, provensálske korenie, korenie talianske bylinky a všetko necháme uležať. Rozpálime panvicu, vsypeme krkovičiek so všetkým a orestujeme. Pridáme trochu vody a necháme podusiť. Nakoniec pridáme lisovaný cesnak a krátko povaríme asi 5 minút. Podľa potreby krkovičiek podľa Petra zahustíme alebo podlejeme. Pridáme sekanou cibuľku, petržlen a dochutíme. Krkovičiek podľa Petra podávame podľa chuti s ryžou, hranolky alebo len s chlebom.