Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krkonošský hubník

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145618x
Krkonošský hubník

Netradičné pokrm s chuťou a vôňou mäsa a húb. Nájdete v ňom iba huby.

vytlačiť recept Krkonošský hubník
recept Krkonošský hubník sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks žemľa
4 ks vajcia
mleté čierne korenie
1 - 2 ks cibula
5 strúčikov cesnak
soľ
2 - 3 hrnků sušené huby
1 šálek mlieko
sadlo

Postup prípravy receptu

Sušené huby povaríme v osolenej vode a scedíme. Cibuľu a cesnak očistíme, cesnak prelisujeme a cibuľu nakrájame nadrobno. Žemle pokrájame na kocky a vložíme do misky. Žemľu zalejeme mliekom a necháme ju poriadne nasiaknuť. Pridáme uvarené a vychladnuté huby. Všetko zmiešame s cesnakom a cibuľou. Zmes dôkladne premiešame, zalejeme rozmiešaným vajcami a dochutíme soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka, tak ju podľa potreby zahustíme strúhankou, lepšie krupicou. Prípadne môžeme pre chuť pridať majoránku. Pekac si vytrieme masťou alebo iným tukom a naplníme ho hubovú zmesí. Hubník budeme mať vláčnejšie, ak ešte navrch dáme ešte niekoľko vločiek slaniny alebo masla. Takto pripravený hubník vložíme do predhriatej rúry a upečieme dozlatista.

Komentáre k receptu Krkonošský hubník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty