Krkonošský hubník
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 145618x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | žemľa |
4 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
1 - 2 ks | cibula |
5 strúčikov | cesnak |
soľ | |
2 - 3 hrnků | sušené huby |
1 šálek | mlieko |
sadlo |
Postup prípravy receptu
Sušené huby povaríme v osolenej vode a scedíme. Cibuľu a cesnak očistíme, cesnak prelisujeme a cibuľu nakrájame nadrobno. Žemle pokrájame na kocky a vložíme do misky. Žemľu zalejeme mliekom a necháme ju poriadne nasiaknuť. Pridáme uvarené a vychladnuté huby. Všetko zmiešame s cesnakom a cibuľou. Zmes dôkladne premiešame, zalejeme rozmiešaným vajcami a dochutíme soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka, tak ju podľa potreby zahustíme strúhankou, lepšie krupicou. Prípadne môžeme pre chuť pridať majoránku. Pekac si vytrieme masťou alebo iným tukom a naplníme ho hubovú zmesí. Hubník budeme mať vláčnejšie, ak ešte navrch dáme ešte niekoľko vločiek slaniny alebo masla. Takto pripravený hubník vložíme do predhriatej rúry a upečieme dozlatista.