Krkonošské kyslo 2
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66359x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
2 hrste | sušené hríby |
1 ks | bobkový list |
4 ks | vajcia |
6 ks | zemiaky |
150 g | chlebový ražný kvások |
1 lyžica | Rasco |
5 guličiek | nové korenie |
2 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Vopred namočené sušené hríby zalejeme vodou, pridáme bobkový list, rasca, niekoľko guličiek nového korenia a soľ. Zemiaky uvaríme v šupke. Kvások rozpustíme vo vlažnej vode a dôkladne rozmiešame. Na masle si orestujeme cibuľu a potom na cibuľke usmažíme vajíčka. Až sú hríby uvarené, opatrne za stáleho miešania cez cedidlo nalejeme kvások, pridáme olúpané a na kolieska nakrájané uvarené zemiaky. Na tanier dáme kyslo, kôpku vyprážaných vajec na cibuľke a prelejeme přepuštěným maslom.