Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krkonošské kyslo 2

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65175x
Krkonošské kyslo 2

Polievka alebo hlavné jedlo? Najlepšie chutí s domácim chlebom alebo s dalamánkem.

vytlačiť recept Krkonošské kyslo 2
recept Krkonošské kyslo 2
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
2 hrste sušené hríby
1 ks bobkový list
4 ks vajcia
6 ks zemiaky
150 g chlebový ražný kvások
1 lyžica Rasco
5 guličiek nové korenie
2 lyžice maslo

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Vopred namočené sušené hríby zalejeme vodou, pridáme bobkový list, rasca, niekoľko guličiek nového korenia a soľ. Zemiaky uvaríme v šupke. Kvások rozpustíme vo vlažnej vode a dôkladne rozmiešame. Na masle si orestujeme cibuľu a potom na cibuľke usmažíme vajíčka. Až sú hríby uvarené, opatrne za stáleho miešania cez cedidlo nalejeme kvások, pridáme olúpané a na kolieska nakrájané uvarené zemiaky. Na tanier dáme kyslo, kôpku vyprážaných vajec na cibuľke a prelejeme přepuštěným maslom.

Komentáre k receptu Krkonošské kyslo 2 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty