Krevety po mexicky
- hlavné chody
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 93020x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
čerstvý koriander | |
3 ks | paradajka |
1 ks | zelená chilli paprička |
1 list | bobkový list |
3 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | limetková šťava |
1 ks | cibula |
450 g | obielené krevety |
koriander | |
1 lyžica | kukuričný olej |
korenie | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cesnak prelisujeme, paradajky olúpeme a zbavíme semien, cibuľu nakrájame najemno a strúčiky cesnaku na plátky. Čiže papričku rozpolíme a zbavíme semien, nakrájame nadrobno a odložíme. Na hlbokej panvici rozohrejeme kukuričný olej, pridáme cibuľu a cesnak a opekáme ich na miernom ohni za občasného miešania 5 minút domäkka. Pridáme nakrájané paradajky, odloženú chilli papričku a bobkový list, a dusíme ich za občasného miešania na miernom ohni 10 minút do zhustnutia. Krevety premiešame s limetkovou šťavou a vmiešame do omáčky. Koriander nakrájame a rovno vmiešame do omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pokrm dusíme ešte 4 minúty na miernom ohni, rozdelíme do misiek, ozdobíme vetvičkami koriandra a ihneď podávame. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edícia 100 najlepších receptov