Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krevety na sherry a cesnaku

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 150957x
Krevety na sherry a cesnaku

Bezvadná pochúťka z plodov mora dnes už bežne dostupných každému suchozemci.

vytlačiť recept Krevety na sherry a cesnaku
recept Krevety na sherry a cesnaku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks citrón
500 g krevety
6 strúčikov cesnak
125 ml olivový olej
1 zväzok petržlen
- korenie mleté
2 lyžice Sherry
- soľ

Postup prípravy receptu

Olúpané krevety dôkladne umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Necháme ich odkvapkať alebo je osušíme plátno. Potom dáme mäso do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v chladničke uležať.

Ešte pred vybratím rozohrejeme na panvici olej - najlepšie olivový. Orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme odkvapkané krevety. Mäso dusíme asi 7 minút. Potom vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a nastrúhanú citrónovú kôru. Ešte chvíľu podusíme a nakoniec okoreníme a osolíme podľa chuti.

Podávame najlepšie s pečenými zemiakmi.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Krevety na sherry a cesnaku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty