Krevetový šalát s pomelom a avokádom
- predjedlá
- americká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 24401x
Krevetový šalát s pomelieme a avokádom podávame s čerstvou bagetou ako slávnostné predjedlo alebo chuťovku k vínu.
Recept na 3 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pomelo |
1 ks | avokádo |
2 lyžice | limetková šťava |
250 g | lúpané krevety |
150 ml | majonéza |
150 ml | biely tučný jogurt |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
ľadový šalát |
Postup prípravy receptu
Pomelo olúpeme a rozoberieme na dieliky, ktoré zbavíme tuhých blán. Očistenú dužinu nakrájame na menšie kúsky. Vyzreté avokádo rozkrojíme na polovicu a odstránime kôstku a vnútro vydlabeme lyžičkou. V mise premiešame kúsky pomelov s vydlabaný dužine z avokáda. Všetko pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým korením. Pridáme krevety a zmes spojíme jogurtom a majonézou. Vložíme do chladničky a necháme 15 minút rozležet. Krevetový šalát podávame na listoch ľadového šalátu s čerstvou bagetou alebo opečeným toastovým chlebom.