Krevetky zapečené v syre
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 65541x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej olivový | |
1 ks | citrón |
1 | soľ |
1 lyžica | petržlen sekaná |
1 dl | víno biele |
400 g | krevety lúpané |
3 strúčiky | cesnak |
300 g | syr Eidam 40% |
3 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Lúpané krevety osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Jemne usekáme asi 1 lyžicu zelenej petržlenovej vňate. Syr nastrúhame. Na olivovom oleji orestujeme krevety, cesnak, pridáme petržlen a zalejeme 1 dl bieleho vína. Necháme vydusiť. Do nastrúhaného syra vmiešame vajcia a prechladnuté ochutené hlbinnej. Zapekacie misky vytrieme olejom, naplníme zmesou kreviet a syra av predhriatej rúre na 220 stupňov C, prudko zapekáme, až syr zozlatne. Podávame s majolku, kečupom a ľadovým šalátom. Ako príkre sú vhodné toasty, alebo biele pečivo.