Krémový koláč s jablkami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58828x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
100 g | cukor múčka |
150 g | maslo |
štipiek | soľ |
250 dl | polohrubá múka |
krém: | |
2 ks | vanilkový pudingový prášok |
200 g | cukor krupica |
400 ml | smotana na šľahanie |
750 ml | jablkový džús |
1 ks | citrón |
plnka: | |
1 kg | jablko |
Postup prípravy receptu
Z múky, masla, cukru, vajcia a soli spracujeme cesto a dáme ho chladiť do chladničky na 1 hodinu. Citrón dobre umyjeme, ostrouháme kôru a vytlačíme šťavu. Jablká olúpeme, nastrúhame a pokvapkáme citrónom. Pudingy rozmiešame v troche džúsu a šľahačke. Dáme variť zvyšok džúsu s cukrom a citrónovou šťavou, za stáleho miešania vlievajú puding a povaríme. Cesto rozprestrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na ne rozložíme nastrúhané jablká a zalejeme pudingom. Pečieme na 170 ° C asi 35 minút. Krémový koláč s jablkami necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.