Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémové rizoto so špargľou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4095x
Krémové rizoto so špargľou

Recept na netradične pripravené a výborné krémové rizoto s špargľou a šunkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Krémové rizoto so špargľou
recept Krémové rizoto so špargľou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 hrnků hydinový vývar
300 g čerstvý biely špargľa
1 ks červená cibuľa
150 g morčacie šunka
1 hrnek guľatozrnná ryža
1 lyžica Vermút

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

čerstvý rozmarín
maslo

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Špargľa umyjeme, olúpeme, drevnaté konce odrežeme a stonky šikmo nakrájame na kúsky dlhé 2 - 3 cm. Šunku nakrájame na rezance. Z vetvičky rozmarínu otrháme lístočky a jemne je usekáme. V hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom zvoľna opečieme naraz šunku, cibuľu a rozmarín. Akonáhle cibuľka sklovita, vmiešame umytú a odkvapkané ryžu, pridáme lyžicu masla a krátko orestujeme. Potom teplotu zmiernime a za stáleho miešania postupne po troškách pridávame horúci vývar. Akonáhle ryža vsiakne tekutinu, pridáme ďalšie malú naberačku vývaru. Všetko opakujeme, kým nie je ryža mäkká. Asi 10 minút pred dokončením ryžu ochutíme vermutom a vmiešame špargľu. Všetko opäť podlejeme malým množstvom vývaru a za stáleho miešania pokrm dokončíme. Špargľa nesmie byť surový, ale tiež nie rozvarená. Hotové krémové rizoto s špargľou dochutíme soľou a korením. Pestrá rizoto so šunkou rozdelíme na porcie, ozdobíme rozmarínom a podávame so zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Krémové rizoto so špargľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty