Krémové rizoto so špargľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 4095x
Recept na netradične pripravené a výborné krémové rizoto s špargľou a šunkou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 hrnků | hydinový vývar |
300 g | čerstvý biely špargľa |
1 ks | červená cibuľa |
150 g | morčacie šunka |
1 hrnek | guľatozrnná ryža |
1 lyžica | Vermút |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
čerstvý rozmarín | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Špargľa umyjeme, olúpeme, drevnaté konce odrežeme a stonky šikmo nakrájame na kúsky dlhé 2 - 3 cm. Šunku nakrájame na rezance. Z vetvičky rozmarínu otrháme lístočky a jemne je usekáme. V hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom zvoľna opečieme naraz šunku, cibuľu a rozmarín. Akonáhle cibuľka sklovita, vmiešame umytú a odkvapkané ryžu, pridáme lyžicu masla a krátko orestujeme. Potom teplotu zmiernime a za stáleho miešania postupne po troškách pridávame horúci vývar. Akonáhle ryža vsiakne tekutinu, pridáme ďalšie malú naberačku vývaru. Všetko opakujeme, kým nie je ryža mäkká. Asi 10 minút pred dokončením ryžu ochutíme vermutom a vmiešame špargľu. Všetko opäť podlejeme malým množstvom vývaru a za stáleho miešania pokrm dokončíme. Špargľa nesmie byť surový, ale tiež nie rozvarená. Hotové krémové rizoto s špargľou dochutíme soľou a korením. Pestrá rizoto so šunkou rozdelíme na porcie, ozdobíme rozmarínom a podávame so zeleninovým šalátom.