Krémové gazpacho
- polievky
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62378x
Recept na jednoduchú, veľmi osviežujúci studenú polievku, ktorá chutí najmä v horúcich letných dňoch.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | biela šťavnatá cibule |
50 ml | suché biele víno |
400 g | biela paprika |
250 g | poľný uhorka |
2 lyžice | olivový olej |
500 g | dužinaté paradajka |
200 ml | smotana na varenie |
6 plátkov | biely toastový chlieb |
4 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Toastový chlieb zbavíme Kurek. Striedku rozdrobíme do misky a zalejeme smotanou. Kôrky nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Paradajky sparíme horúcou vodou, zlúpnite šupku a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, zbavíme stredu a nakrájame na jemné kúsky. Uhorku umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Do vyššej misy vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky, papriky a uhorku. Osolíme, okoreníme, zalejeme olejom a všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Teraz do misy pridáme chleba so smotanou a prilejeme pol deci bieleho vína. Všetko opäť rýchlo premixujeme a necháme dobre vychladiť v chladničke. Podľa potreby krémové gazpacho dosolíme a připepříme. Krémové gazpacho podávame studenej s osmaženej žemľou. Ďalšou možnou vložkou do polievky je zelenina, teda paradajka, paprika, cibuľka a uhorka, všetko nakrájame nadrobno.