Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémové gazpacho

  • polievky
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62378x
Krémové gazpacho

Recept na jednoduchú, veľmi osviežujúci studenú polievku, ktorá chutí najmä v horúcich letných dňoch.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Krémové gazpacho
recept Krémové gazpacho sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g biela šťavnatá cibule
50 ml suché biele víno
400 g biela paprika
250 g poľný uhorka
2 lyžice olivový olej
500 g dužinaté paradajka
200 ml smotana na varenie
6 plátkov biely toastový chlieb
4 strúčiky cesnak

Postup prípravy receptu

Toastový chlieb zbavíme Kurek. Striedku rozdrobíme do misky a zalejeme smotanou. Kôrky nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji dozlatista. Paradajky sparíme horúcou vodou, zlúpnite šupku a nakrájame na kocky. Papriky umyjeme, zbavíme stredu a nakrájame na jemné kúsky. Uhorku umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Do vyššej misy vložíme nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky, papriky a uhorku. Osolíme, okoreníme, zalejeme olejom a všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Teraz do misy pridáme chleba so smotanou a prilejeme pol deci bieleho vína. Všetko opäť rýchlo premixujeme a necháme dobre vychladiť v chladničke. Podľa potreby krémové gazpacho dosolíme a připepříme. Krémové gazpacho podávame studenej s osmaženej žemľou. Ďalšou možnou vložkou do polievky je zelenina, teda paradajka, paprika, cibuľka a uhorka, všetko nakrájame nadrobno.

Komentáre k receptu Krémové gazpacho (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty