Krémová šampiňónová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 7934x
Netradičné recept na Šampiňónová polievku so zemiakmi, řapíkatým zelerom, korením a smotanou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 stopka | zeler |
1 ks | bobkový list |
200 ml | sladká smotana |
2 ks | zemiaky |
4 guličky | celý čierne korenie |
400 g | šampiňóny |
1 l | zeleninový vývar |
2 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Stopka zeleru ošúpeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Olúpané zemiaky nakrájame na kocky. Na masle opečieme plátky šampiňónov, osolíme, pridáme zemiaky, jeden celý stopka zeleru, guličky korenia, drvená rasca a bobkový list. Všetko zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Potom zeler, bobkový list a niekoľko plátkov šampiňónov vyberieme. Stopka zeleru nakrájame na kúsky a podľa vkusu použijeme na zdobenie polievky. Mäkké šampiňóny a zemiaky rozmixujeme v hladký krém, zjemníme smotanou, prehrejeme, ale nevaríme. Horúcu Šampiňónová polievku rozdelíme na porcie, ozdobíme nakrájaným vareným zelerom a kúsky šampiňónov. Krémovou Šampiňónová polievku ihneď podávame.