Krémová pečeňová omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 152466x
Báječná krémová omáčka. Veľmi jednoduchá a rýchla! Na jej prípravu môžeme použiť akákoľvek pečeň.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | voda |
olej alebo slanina | |
250 dkg | pečeň |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame. Môžeme ich na chvíľu naložiť do mlieka.
Na rozpálenú panvicu prilejeme olej a orestujeme nakrájaná pečeň. Môžeme nechať vyškvařit slaninu a pečeň na ňom osmažiť. Orestovanou pečeň zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
Mäkká pečeň rozmixujeme alebo prepasírujeme. Omáčku osolíme, okoreníme.
Podávame s knedľou, ryžou alebo cestovinami. Môžeme podávať s uvareným hovädzím mäsom.