Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémová paradajková omáčka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 298213x
Krémová paradajková omáčka

Rajská omáčka je u nás to najobľúbenejšie jedlo. Ochutnávame ju kdekoľvek, od kohokoľvek, ale zatiaľ vždy víťazí táto, od babičky.

vytlačiť recept Krémová paradajková omáčka
recept Krémová paradajková omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 10x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cukor
1,5 lyžice tymián
2 ks bobkový list
40 g maslo
1 kg hovädzie mäso
5 lyžíc olej
8 guličiek celý čierne korenie
8 guličiek nové korenie
4 plechovky paradajkový pretlak (malý)
soľ
1 kocka masox
1 - 2 ks cibula
1 lyžička horčičné semienko
40 g hladká múka

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso umyjeme, spolu s kockou masoxu dáme do tlakového hrnca a niečo málo cez hodinu ho varíme domäkka. Cibuľu olúpeme, pokrájame na malé kocky a na oleji restujeme dotmava, nesmieme ju však spáliť! Keď je cibuľa hnedá, pridáme pyré s korením a asi 5 minút za stáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejeme vývarom z uvareného mäsa. Vedľa si z masla a múky pripravíme tmavú zápražku, ktorú vmiešame do omáčky. Necháme asi 15 minút povariť a cez jemné sito precedíme. Krémovú rajskú omáčku podľa chuti osladíme, osolíme a môžeme podávať. Vynikajúci je s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Krémová paradajková omáčka (1 komentár)

  • VAS 14.March 2023 05:50

    Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty