Krémová paradajková omáčka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 298481x
Rajská omáčka je u nás to najobľúbenejšie jedlo. Ochutnávame ju kdekoľvek, od kohokoľvek, ale zatiaľ vždy víťazí táto, od babičky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | bobkový list |
40 g | maslo |
1 kg | hovädzie mäso |
5 lyžíc | olej |
8 guličiek | celý čierne korenie |
8 guličiek | nové korenie |
4 plechovky | paradajkový pretlak (malý) |
soľ | |
1 kocka | masox |
1 - 2 ks | cibula |
1 lyžička | horčičné semienko |
40 g | hladká múka |
cukor | |
1,5 lyžice | tymián |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso umyjeme, spolu s kockou masoxu dáme do tlakového hrnca a niečo málo cez hodinu ho varíme domäkka. Cibuľu olúpeme, pokrájame na malé kocky a na oleji restujeme dotmava, nesmieme ju však spáliť! Keď je cibuľa hnedá, pridáme pyré s korením a asi 5 minút za stáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejeme vývarom z uvareného mäsa. Vedľa si z masla a múky pripravíme tmavú zápražku, ktorú vmiešame do omáčky. Necháme asi 15 minút povariť a cez jemné sito precedíme. Krémovú rajskú omáčku podľa chuti osladíme, osolíme a môžeme podávať. Vynikajúci je s houskovým knedľou.
Komentáre k receptu Krémová paradajková omáčka (1 komentár)
-
VAS
14.March 2023 05:50
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762