Krémová paradajková omáčka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 298072x
Rajská omáčka je u nás to najobľúbenejšie jedlo. Ochutnávame ju kdekoľvek, od kohokoľvek, ale zatiaľ vždy víťazí táto, od babičky.
(Recept sa páči celkom 10x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 lyžíc | olej |
8 guličiek | celý čierne korenie |
8 guličiek | nové korenie |
4 plechovky | paradajkový pretlak (malý) |
soľ | |
1 kocka | masox |
1 - 2 ks | cibula |
1 lyžička | horčičné semienko |
40 g | hladká múka |
cukor | |
1,5 lyžice | tymián |
2 ks | bobkový list |
40 g | maslo |
1 kg | hovädzie mäso |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso umyjeme, spolu s kockou masoxu dáme do tlakového hrnca a niečo málo cez hodinu ho varíme domäkka. Cibuľu olúpeme, pokrájame na malé kocky a na oleji restujeme dotmava, nesmieme ju však spáliť! Keď je cibuľa hnedá, pridáme pyré s korením a asi 5 minút za stáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejeme vývarom z uvareného mäsa. Vedľa si z masla a múky pripravíme tmavú zápražku, ktorú vmiešame do omáčky. Necháme asi 15 minút povariť a cez jemné sito precedíme. Krémovú rajskú omáčku podľa chuti osladíme, osolíme a môžeme podávať. Vynikajúci je s houskovým knedľou.