Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémová paradajková omáčka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 294204x
Krémová paradajková omáčka

Rajská omáčka je u nás to najobľúbenejšie jedlo. Ochutnávame ju kdekoľvek, od kohokoľvek, ale zatiaľ vždy víťazí táto, od babičky.

vytlačiť recept Krémová paradajková omáčka
recept Krémová paradajková omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc olej
8 guličiek celý čierne korenie
8 guličiek nové korenie
4 plechovky paradajkový pretlak (malý)
soľ
1 kocka masox
1 - 2 ks cibula
1 lyžička horčičné semienko
40 g hladká múka
cukor
1,5 lyžice tymián
2 ks bobkový list
40 g maslo
1 kg hovädzie mäso

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso umyjeme, spolu s kockou masoxu dáme do tlakového hrnca a niečo málo cez hodinu ho varíme domäkka. Cibuľu olúpeme, pokrájame na malé kocky a na oleji restujeme dotmava, nesmieme ju však spáliť! Keď je cibuľa hnedá, pridáme pyré s korením a asi 5 minút za stáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejeme vývarom z uvareného mäsa. Vedľa si z masla a múky pripravíme tmavú zápražku, ktorú vmiešame do omáčky. Necháme asi 15 minút povariť a cez jemné sito precedíme. Krémovú rajskú omáčku podľa chuti osladíme, osolíme a môžeme podávať. Vynikajúci je s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Krémová paradajková omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty