Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémová jahodová bomba

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30362x
Krémová jahodová bomba

Jahodový múčnik, ktorým ucíti každú návštevu.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Krémová jahodová bomba
recept Krémová jahodová bomba sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks vanilkový cukor
100 g hladká múka
3 ks vajcia
80 g cukor krupica

na potření:

jahodová marmeláda

náplň:

1 ks stužovače do jogurtových a tvarohových tort
1 ks vanilkový cukor
0,5 kelímku kyslá smotana
jahody
375 g tvaroh vo vaničke

Postup prípravy receptu

Vajcia ušľaháme s cukrom krupicou a vanilkovým cukrom do peny, potom zľahka vmiešame preosiatu múku. Plech vymažeme tukom, vysypeme hrubou múkou a vlejeme naň cesto. Cesto pečieme na 200 ° C asi 8 minút. Necháme trochu vychladnúť a potom na utierke smotáme. Tvaroh vymiešame so smotanou dohladka, pridáme stužovače do jogurtových alebo tvarohových tort (pripravíme podľa návodu na vrecku), cukor a nakoniec vmiešame kúsky jahôd. Roládu rozmotáme, potrieme jahodovou marmeládou a opäť smotáme. Roládu krájame na kolieska, ktorými vyložíme guľatou misu, čím nám vznikne pologule, ktorú naplníme tvarohovou zmesou. Vršok opäť poukladáme plátky rolády. Celú jahodovou bombu zhora niečím zaťažíme a necháme vychladiť v chladničke. Hotovú jahodovou bombu vyklopíme, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Krémová jahodová bomba (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty