Krémová hrášková polievka s pestom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63574x
Ľahko, rýchlo a chutne pripravíme krémovú polievku zo sterilizovaného hrášku s pestom, ktorú podávame s krutónmi alebo pečivom.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | sterilizovaný hrášok |
1 lyžička | pesto Genovese |
1/2 l | voda |
1 lyžička | hladká múka |
4 lyžice | smotana na varenie |
1/2 kocky | zelenivý bujón |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
krutóny | |
podľa potreby: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, zaprášime múkou, orestujeme a zalejeme vodou. Pridáme pol kocky zeleninového bujónu a 15 minút povaríme. Teraz do vývaru vlejeme celý obsah konzervy sterilizovaného hrášku. Chvíľu povaríme a všetko rozmixujeme v krémovú polievku, ktorú zjemníme smotanou. Nakoniec vmiešame pesto. Podľa chuti prisolíme. Krémovú hrášková polievka s pestom podávame s krutónmi, dobrá je aj s pečivom.