Krémová buchta s ovocným rôsolom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60175x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 lyžíc | olej |
1 lyžička | kypriaci prášok |
250 g | cukor krupica |
10 lyžíc | vlažná voda |
250 g | hladká múka |
1 plechovka | zavárané broskyne |
4 ks | vajcia |
krém: | |
100 g | cukor múčka |
2 ks | kyslá smotana |
250 ml | smotana na šľahanie |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
1 ks | zavárané broskyňa |
500 ml | malá kompotová fľaša ríbezlí |
1 lyžica | cukor |
1 ks | vanilkový pudingový prášok |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, olej a múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Na vychladnutý korpus nanesieme krém, ktorý pripravíme tak, že ušľaháme šľahačku, pridáme cukor, kyslú smotanu a zamiešame. Pripravíme si huspeninou. Šťavu z broskýň zlejeme a do pol litra doplníme vodou. Pridáme vanilkový puding, cukor a jednu polku broskyne, všetko najlepšie ponorným mixérom rozmixujeme a vo vhodnej nádobe 3 minúty povaríme. Na krém poukladáme plátky broskýň a zalejeme ešte teplým Rôsol. Hotovú krémovú buchtu s ovocným Rôsol necháme stuhnúť. Krémovú buchtu s ovocným Rôsol nakrájame a podávame.