Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krémová buchta s ovocným rôsolom

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60175x
Krémová buchta s ovocným rôsolom

Jednoduchá buchta, dobrá a pekne vyzerá.

vytlačiť recept Krémová buchta s ovocným rôsolom
recept Krémová buchta s ovocným rôsolom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 lyžíc olej
1 lyžička kypriaci prášok
250 g cukor krupica
10 lyžíc vlažná voda
250 g hladká múka
1 plechovka zavárané broskyne
4 ks vajcia

krém:

100 g cukor múčka
2 ks kyslá smotana
250 ml smotana na šľahanie

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

poleva:

1 ks zavárané broskyňa
500 ml malá kompotová fľaša ríbezlí
1 lyžica cukor
1 ks vanilkový pudingový prášok

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, olej a múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Na vychladnutý korpus nanesieme krém, ktorý pripravíme tak, že ušľaháme šľahačku, pridáme cukor, kyslú smotanu a zamiešame. Pripravíme si huspeninou. Šťavu z broskýň zlejeme a do pol litra doplníme vodou. Pridáme vanilkový puding, cukor a jednu polku broskyne, všetko najlepšie ponorným mixérom rozmixujeme a vo vhodnej nádobe 3 minúty povaríme. Na krém poukladáme plátky broskýň a zalejeme ešte teplým Rôsol. Hotovú krémovú buchtu s ovocným Rôsol necháme stuhnúť. Krémovú buchtu s ovocným Rôsol nakrájame a podávame.

Komentáre k receptu Krémová buchta s ovocným rôsolom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty