Krém z artičok
- polievky
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24716x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 lyžíc | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
1/2 hrnku | tatra mlieko |
1 hrnek | parmezán |
2 lyžice | olivový olej |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
10 hrnků | voda |
1 kocka | kuracie bujón |
8 ks | artičok |
Postup prípravy receptu
Z artičok odstránime vonkajšie listy. Odrežeme spodok a vršok a srdiečko artičokov potrieme citrónom, aby nezhnedli. Rozkrojíme na 4 diely. Artičoky vložíme do vody a privedieme k varu asi 20 minút. Potom precedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnúť. Medzitým si pripravíme zápražku z múky a masla. Do zápražku pridáme vývar z artičokov (7 hrnčekov) a tatra mlieko, ztlumíme teplotu a miešame do doby, než sa začne variť a zhustne. Potom odstránime zo sporáka, osolíme, okoreníme. Do krému vložíme štvrťky artičok, bujón a zvyšok vývaru (3 hrnčeky). Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme prejsť varom asi 2 minúty. Krém z artičok servírujeme na tanier, posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.