Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krehký rebarborový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 168261x
Krehký rebarborový koláč

Na záhradách už začíname žať prvé úrodu rebarbory. Koláče z nej sú výborné. Vyskúšajte teda rýchly recept na krehký rebarborový koláč.

vytlačiť recept Krehký rebarborový koláč
recept Krehký rebarborový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tuk na vymazanie
3 stopky rebarbora
múka na vysypanie plechu

cesto:

1,25 hrnku hladká múka
3/4 hrnku mlieko
3/4 hrnku cukor múčka
2 ks žĺtok
1 balíček prášok do pečiva
8 lyžíc rozpustené maslo

drobenka:

7 - 8 lyžíc rozpustené maslo
1 hrnek polohrubá múka
1/2 hrnku cukor múčka

Postup prípravy receptu

Pripravíme si posýpku. Maslo rozpustíme napríklad v mikrovlnnej rúre a premiešame ho s cukrom a múkou. Miesto polohrubej múky môžeme použiť aj hrubú. Z polohrubej je odrobinky jemnejšia. Rebarboru opláchneme a olúpeme z nej vrchný slabú šupku. Nakrájame ju na drobné kocky. Pripravíme si cesto. Mlieko mierne ohrejeme, maslo rozpustíme, žĺtky oddelíme od bielkov. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Prilejeme mlieko a rozpustené maslo a chvíľu ešte šľaháme. Ušľahanú zmes premiešame s múkou, ktorú sme premiešali s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný hlboký plech. Rozotrieme ho, posypeme nakrájanou rebarboru a nakoniec posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 30 minút. Upečený krehký rebarborový koláč necháme vychladnúť. Potom ho ešte môžeme pocukrovat alebo posypať aj škoricou.

Komentáre k receptu Krehký rebarborový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty