Krehký makový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133385x
Na prípravu jednoduchý makový koláč, ktorý si ľahko ozdobíte podľa vlastnej fantázie.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | maslo |
20 g | cukor múčka |
štipiek | soľ |
300 g | hladká múka |
1 | žĺtok |
plnka: | |
mletá škorica | |
200 g | mletý mak |
2 dl | voda |
citrónová kôra | |
150 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Múku, maslo, cukor, štipku soli a žĺtok zmiešame dohromady a vytvoríme tak cesto. Ak je veľa mäkké, vložíme ho na chvíľu do chladničky. Väčšie polku cesta vtlačíme do guľaté, najlepšie teflónovej formy. Zvyšok cesta rozvaľkáme a vykrajovač si pripravíme ozdoby na povrch koláča. Z maku, cukru, korenia a vody si uvaríme náplň. Po vychladnutí ju natrieme na koláč, poukladáme ozdobnými tvary z cesta av dobre vyhriatej rúre upečieme do ružova. Koláč necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Komentáre k receptu Krehký makový koláč (1 komentár)
-
Barbora
11.July 2011 15:58
fantasticky kolacik, lahky na pripravu :)