Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Krehký jablkový závin

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137126x
Krehký jablkový závin

Jablčnej záviny majú už svoju tradíciu na našom stole.

vytlačiť recept Krehký jablkový závin
recept Krehký jablkový závin sa mi páči
(Recept sa páči celkom 9x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica cukor múčka
5 ks jablko
1 lyžica sekané mandle
1 ks vajcia
250 g stužený 100% tuk
1,5 dl voda
400 g hladká múka
soľ
2 lyžice škoricový cukor
4 lyžice strúhanka

Postup prípravy receptu

Tuk rozstrouháme na hrubom strúhadle, prisypeme preosiatu múku, soľ, cukor, vlejeme vodu a vajcia a poriadne spracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých vyvaľkáme pláty, posypeme strúhankou, poukladáme nastrúhaným jablkami, škoricovým cukrom a sekanými mandľami. Zavinieme a dáme piecť asi 25 minút pri 175 ° C. Podávame posypané práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Krehký jablkový závin (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty