Krehký jablkový závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 137126x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | cukor múčka |
5 ks | jablko |
1 lyžica | sekané mandle |
1 ks | vajcia |
250 g | stužený 100% tuk |
1,5 dl | voda |
400 g | hladká múka |
soľ | |
2 lyžice | škoricový cukor |
4 lyžice | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Tuk rozstrouháme na hrubom strúhadle, prisypeme preosiatu múku, soľ, cukor, vlejeme vodu a vajcia a poriadne spracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na pol hodiny odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých vyvaľkáme pláty, posypeme strúhankou, poukladáme nastrúhaným jablkami, škoricovým cukrom a sekanými mandľami. Zavinieme a dáme piecť asi 25 minút pri 175 ° C. Podávame posypané práškovým cukrom.